Ana sayfa İnsanlar Sıradışı bir sendikacı: Ali İhsan Öztürk

Sıradışı bir sendikacı: Ali İhsan Öztürk

773
0

Ali İhsan Öztürk, Türk Eğitim Sen Kayseri 2 No’lu Şube Başkanı. Kendi deyimiyle, ‘kırkından sonra delirmesi’ onun sendikacılığının ‘sıradışı’ olarak tanımlanmasının nedeni.

Türkiye’de, ‘Memurlar İçin Simit Konulu Şiir, Kompozisyon ve Beste Yarışması’ ile başlayan enteresan eylemler dönemini başlatan sendikacı Ali İhsan Öztürk.

Hitler’in ruhuna helva dağıtması mı dersiniz, 4 ay süreyle dünyanın en uzun eylemlerinden biri olarak kayıtlara geçen atanamayan öğretmen eylemleri mi, memurların ev kirası öderken yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek için Kayseri meydanına kurduğu çadır kent mi, milletvekili maaşlarına gelen zammı eleştirmek için mendil açıp topladığı parayı TBMM’ye göndermesi mi, ‘Ceket Çıkarma Bayramı’ ilan etmesini mi…

Toplamda 143 davası var Ali İhsan Öztürk’ün. Davalarının ilki de, Irak Türkmenlerine Sahip Çık kampanyası kapsamında Kayseri Öğretmenevi’ne Türk bayrağı asılmaktan açılmış. En enteresan davası ise İsrail hükûmetinin dünya üzerinde bireysel dava açtığı tek isim olmasından kaynaklanıyor.

Ali İhsan Öztürk, medya ambargosuna maruz kaldıktan sonra sahalardan çekildi. Ama çalışmayı bırakmadı. Şimdi faaliyetlerine sayısı 40’a ulaşan Turan Evleri’nde, asıl işi olan eğitimcilikle devam ediyor…

(Selma Kara -Röportaj Haber)

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here